Mobilimperiet Support Center

Contact Us

Min produkt krånglar, hur går jag tillväga?

Vi samarbetar med en serviceverkstad för att kunna ge dig som kund bästa möjliga service. Många problem kan dock avhjälpas genom att göra en mjukvaruuppdatering eller en återställning av produkten. Pröva alltid att först själv fabriksåterställa din mobiltelefon och uppgradera den till tillverkarens senaste programvara. Mer information finns på support-sidorna för respektive tillverkares hemsidor.

Om problemet kvarstår och ni behöver lämna in telefonen på service, skicka alltid ett mail först till kundtjanst@mobilimperiet.se med ert ordernummer XXXX så återkommer vi med ytterligare information.

Testa följande åtgärder:

Laddare/headset: Undersök laddare och headset för att se om kablarna är hela och om telefonen laddar när du kopplar i laddaren.

Batteritid: Om du upplever att batteritiden är kort så testa följande. Låt telefonen ladda ur helt. Sätt telefonen på laddning 4­–8 timmar så att den laddar en bra stund över 100 % batteristatus. Upprepa båda stegen igen. Är batteritiden fortfarande så kort att telefonen laddar ur på några timmar så kontakta kundtjänsten igen.

Batteriets kapacitet påverkas mycket av hur man använder sin mobiltelefon. För att testa om batteriet fungerar som det ska rekommenderar vi att ni laddar upp batteriet till 100% och sätter på FLIGHT MODE på telefonen under natten när ni sover. Om batteriet har laddat ur på morgonen trots flight mode är på och inga andra funktioner är igång så är det problem med batteriet, annars fungerar det som det ska.

Problem med programvara eller telefonfunktioner: Går telefonen att starta så prova att uppdatera den. Många gånger kan en uppdatering lösa eventuella problem som telefonen uppvisar i hanteringen. Prova även att sätta i ett annat SIM-kort för att se om telefonen reagerar annorlunda.

Problem med SIM-kort eller liknande: Prova att sätta in annat SIM-kort i telefonen (om du har ett som passar).